Spårare 8–9 år

I scouterna är det roligt bus utomhus som gäller. Du kan börja som spårarscout när du är åtta år, och var beredd på äventyr redan från första dagen.

I Scouterna får du nya kompisar som precis som du tycker att det är superskoj att vara utomhus. Spårarna har möte på torsdagar kl.18:00 -19:30 i Knopis de Lux vid Alcrofältet i Nykvarn. Spårarna går i årskurs 2-3 i grundskolan (8-9 år)

I Scouterna kan du hitta på nästan vad som helst, från att leka nya lekar och bygga kojor i skogen som man kan sova i, till att pyssla och laga mat.

Du lär dig något nytt nästan varje dag i Scouterna, det är alltid roliga saker men ibland är de också väldigt bra att kunna. Som att tända en lykta eller lägga bandage på någon som gjort sig illa. Men till skillnad från hur man gör i skolan läser vi inga böcker om eld och bandage, vi lär oss genom att göra, genom att prova på allt på riktigt istället. Medan vi gör det samarbetar vi alltid i patruller, små grupper där alla är med och bestämmer. Det är smart, för tillsammans kan man alltid hjälpas åt att hitta på ännu roligare saker.

När man är scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

Just nu är intresset för Spårarscouterna väldigt stort och det är jätteroligt. Mindre roligt är att vi på grund av detta inte kan ta emot fler barn i dagsläget. Framför allt beror detta på ledarbrist. Fler ledare gör att vi kan ta in fler barn. Vill du engagera dig som ledare – inga förkunskaper är nödvändiga – kontakta kåren! Är man ny och vill börja på Spårarna, går man in och gör en intresseanmälan för att hamna på vår väntelista. Vi hör av oss så snart det finns en plats.

Terminsprogram spårare HT -19

Vi kommer att vara ute nästan varje möte, så ta oömma och varma kläder på dig, regnar det så har du naturligtvis regnkläder också. Ficklampa kan också vara bra att ha.

Hör av dig om du är förhindrad att komma på scouterna, så att vi inte väntar på dig i onödan då vi har aktiviteter i skogen.

Observera att en planerad aktivitet kan ändras med kort varsel.

Ledare
Nicklas Egnér 073-031 24 20n