Upptäckare 10–12 år

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen. Upptäckarscout blir man när man är tio år.

I Scouterna träffar du nya kompisar och har kul. Tillsammans med kompisarna får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Som upptäckarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag, det är alltid roliga grejer men också sådant som är väldigt bra att kunna. Ni är med och påverkar vad ni vill göra, det kan vara allt från att lära er sjukvård till att bygga en bro. Men i Scouterna lär vi oss inte hur man gör genom att läsa böcker om hur man bygger broar, vi lär oss det genom att prova på riktigt istället.

När man är scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

Många upptäckare har varit med i Scouterna redan tidigare men det går såklart bra att börja som upptäckare direkt. I din patrull får du schyssta kompisar att räkna med och tillsammans med dem får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses. Våra patruller har namn efter stjärnbilder och heter Pegasus, Tjuren, Kräftan och Stora Björn.

Vi träffas på måndagar 18:30 – 20:00 i Knopis de Lux vid Alcrofältet i Nykvarn.

Terminsprogram upptäckare VT-20

Observera att en planerad aktivitet kan ändras med kort varsel.

Vi kommer att vara ute nästan varje möte, så ta oömma och varma kläder på dig, regnar det så har du naturligtvis regnkläder också. Du som har knivbevis, ska ta med kniv till alla möten. Ficklampa kan också vara bra att ha. Hör av dig om du är förhindrad att komma på scouterna, så att vi inte väntar på dig i onödan då vi har aktiviteter i skogen.

Ledare

Gunilla Manfredsson 073-708 23 09
Barbara Kreil Öhman 070-602 06 04
Adam Rosén Andersson 076-106 63 97
Karolina Härnvall 073-591 61 50
E-post: turinge.upptackare@gmail.com

Somriga scouter på lägret legend 2018