Scoutdräkten

Vi scouter känns lätt igen när vi bär den gröna scoutskjortan eller andra gröna scoutkläder. På scoutskjortan fäster vi märken för att berätta vad vi gjort, tillhörighet och vilka intressen vi har.

Grundplaggen i scoutdräkten är en scoutskjorta -t-shirt, -piké med märken och scouthalsduk med sölja. När alla har samma kläder ser man inte vem som är fattig eller rik och det skapar gemenskap. Det finns många andra grupper som också skaffar sig gemensam tröja eller dräkt för att markera sin grupptillhörighet och för att stärka sammanhållningen, till exempel fotbollslag.

Köp scoutdräkten

Du kan köpa scoutdräkten, scoutmärken, andra snygga scoutkläder och massor av coola scoutprylar i Scouternas egen shop.
Där kan du också läsa mer om vad som gäller för märkesplacering.
Kolla gärna med kåren eller avdelningen innan du handlar, eftersom det ibland kan finnas någon som har en begagnad skjorta att sälja. Kåren försöker anordna försäljning av begagnade scoutprylar i samband med gemensamma kåraktiviteter. Det finns också flera bra sidor på facebook för köp & sälj t.ex. Scoutprylar eller Scoutprylar köp, byt, sök eller sälj. Du kan ju också alltid försöka köpa, byta eller sälja i kårens egna facebookgrupp.

Märkesplacering

Här kan du läsa om var du ska placera (sy fast) de olika scoutmärken du förtjänat eller köpt.

scoutdrakt